Kako prodati proizvode na eBay-u sa Drop Shipping

 

Zamislite lakoću prodaje pritiskom na dugme. Jednostavno pronađite predmet, navedite ga, prodajte ga i prikupite svoj novac. Ali, da li je to zaista tako lako? Naravno, ako možete iskoristiti moć drop shipping Za razliku od drugih načina prodaje na eBayu, drop shipping ima jedinstvenu prednost što nikada ne morate nositi jedan komad robe. Međutim, ako ćete naučiti kako prodavati proizvode na eBayu s drop shippingom, postoji nekoliko stvari kojih biste trebali biti svjesni prije nego što počnete.

Jedan od razloga zašto je drop shipping toliko popularan kod novih eBay prodavača je taj što nikada ne morate pohranjivati nikakve artikle. prodaja proizvoda na eBayu može biti rizičan poduhvat. Istražujete kako prodati svoje proizvode na eBayu, kupujete ih, a zatim ih pokušavate prodati. I kao i svaka prodavnica od cigle i maltera, ako vaši potrošači ne kupuju vaše proizvode, zaglavili ste sa robom koja se ne prodaje. Dakle, da biste se borili protiv ovog problema, snižavate svoje cijene, i snižavate ih iznova i iznova, sve dok konačno ne date svoj proizvod besplatno.

Drop dostava vam omogućava da bezbedno preuzmete rizik sa bilo kojom linijom proizvoda, bez trošenja sopstvenog novca unapred. Možete slobodno isprobati proizvod na Ebayu, a ako proizvod ne uspije, jednostavno ste izgubili naknade za uvrštavanje. Dodajte jednostavnost automatske isporuke i stručno znanje o proizvodima i imate recept za uspjeh.

Međutim, postoje neke stavke kojih biste trebali biti svjesni prije nego što započnete svoj posao drop shipping:

Opasnost od rasprodaje – Jedna stvar koju treba zapamtiti kada se isporučuje putem drop shippinga je da se uvjerite da ima dovoljno zaliha proizvoda kako biste ispunili prodaju vašeg kupca. U suprotnom, možda ćete sami sebe označiti ili čak izbaciti s eBaya zbog prodaje proizvoda koji ne možete isporučiti.
Naknade za Drop Shipping – Prilikom odabira veledrogerija ili usluge drop shipping, provjerite da li ste upoznati sa svim njihovim naknadama za drop shipping. Ništa nije gore od prodaje predmeta i davanja svog teško zarađenog novca na naknade. Pronalaženje artikala sa dovoljno visokom maržom trebalo bi vam omogućiti da nadoknadite ove troškove.
Ograničene mogućnosti dostave – Uvjerite se da vaš veletrgovac ili usluga imaju opcije dostave koje bi zadovoljile geografsko područje vašeg ciljanog kupca. Ako prodajete u Kanadu, budite sigurni da će vaš otpremnik poslati u Kanadu.
Ograničeni rasuti popusti – Budući da je drop shipping dizajniran da vam omogući kupovinu jednog po jednog artikla, mogli biste izgubiti na nekim popustima na veliko. Neke usluge imaju unaprijed plaćene popuste na artikle koji vam umjesto toga pomažu. Samo se pobrinite da kupujete prije nego što odaberete uslugu drop shipping.
Unatoč nedostacima, moja preporuka, ako učite kako prodavati proizvode na eBayu, je početi s drop shippingom. eBay je prilično komplikovano tržište i trebat će vam veliko iskustvo prije nego što se sami upustite.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *